okaliptüs tatil köyü okaliptus tatil koyu foça tatil köyü foca tatil koyu güncel blog guncel blog tatil tur firmalari personel sağlık bakanlığı pbs: Personel Sağlık Bakanlığı PBS Tayin Başvurusu Yapma [RESİMLi]

13 Mayıs 2012 Pazar

Personel Sağlık Bakanlığı PBS Tayin Başvurusu Yapma [RESİMLi]


4924 sayılı kanuna göre çalışan personel ve 657 sayılı kanunun 4/b maddesine göre çalışan personel kadroya geçirildikten sonra tayin işlemlerini nasıl yapacak, tayin zamanları ne zaman, PBS (Personel Bilgi Sistemi) üzerinden nasıl başvuracak işte anlatımları :
657 sayılı devlet memurları için genel olarak iki türlü atama şekli vardır. 1- İl İçi Atamalar 2- İl Dışı Atamalar
İl İçi Atama Dönemleri
Stratejik personel (tabip ve uzman tabipler) harici atama dönemleri Mayıs, Eylül ve Aralık aylarıdır. Mayıs dönemi atamaları için Nisan ayında, Eylül dönemi atamaları için Ağustos ayında Aralık dönemi atamaları için Kasım ayında müracaat edilir.
İl Dışı Atama Dönemleri
Sağlık Bakanlığı il dışı atamaları yılda üç kez olmak üzere Ocak, Haziran ve Eylül aylarında yayınlar. Bakanlığın yayınladığı bu boş pozisyonlara hizmet puanına göre ve istenilen illere göre tercih yapılır ve sonuçlarını bakanlık tarafından yayınlanır.
İki atama dönemlerini birleştirecek olursak, Sağlık Bakanlığında Ocak, Mayıs, Haziran, Eylül, Aralık ayları tayin dönemleridir.
Bu aylarda tayin yapılmadan 1 ay önce yerler ilan edilir. Yani tayin dönemlerinden 1 ay önce başvuru dönemleridir.
Şimdi gelelim tayinlerin nasıl yapılacağına. Bütün kadrolu personelin çalıştığı ilk günden itibaren hizmet puanı hesaplanır. Bu hesaplanan hizmet puanları kişinin bulunduğu bölgeye ve çalıştığı yıla göre değişiklik gösterir. Bu puanınızı öğrenmek için
http://personel.saglik.gov.tr/ adresinden aşağıdaki resimde görülüyor PBS 1′e tıklıyoruz
sponsorlu baglantilar

Karşımıza aşağıdaki ekran çıkıyor, buradan yapacağımız işleme göre bir tanesine tıklıyoruz eğer hiç kaydımız yoksa kullanıcı işlemlerinden kayıt oluyoruz. Eğer hizmet puanımızı sorgulamak istiyorsak Personel Bilgi Sorgulama’ya tıklıyoruz. Tayin ve Atama işlemleri için de Kura Başvuru ve Takip işlemlerine tıklıyoruz.

Tayin işlemlerimizi yapmak için Kura Başvuru ve Takip İşlemlerine Tıklıyoruz. Daha sonra karşımıza giriş yapmamız gerektiğine dair bir ekran çıkıyor. Buraya T.C. Kimlik numaramızı ve daha önce oluşturduğumuz şifremizi giriyoruz.

Daha sonra karşımıza aşağıdaki ekran çıkıyor, çıkan ekrandan durumumuza uygun olan kura işlemine başvur diyoruz. Durumumuza uygun olmayan kuraya tıkladığımız zaman zaten bize sizin durumunuz bu kuraya uygun değildir diye uyarı verecektir.

Kendimize uygun kuraya tıkladığımız zaman aşağıdaki ekran karşımıza çıkar, buradaki formdan bilgilerimiz doldurulup en sonda bulunan başvuruyu tamamlaya bastığımız zaman otomatik olarak başvurumuz olarak alınacaktır. Daha sonra bu formdan çıktı alıp kurum ita amirimize onaylatıp, bağlı bulunduğumuz il sağlık müdürlüğüne göndererek başvurumuzu tamamlıyoruz.
Başvurumuz gönderdikten sonra tayin sonuçları http://personel.saglik.gov.tr adresinden aynı şekilde PBS’ye girerek Kura Başvuru ve takip işlemlerinden takip ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder